Μεγάλη κόντρα έχει ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα στην Πανελλήνια Ένωση Ελεύθερου Θεάτρου (ΠΕΕΘ), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και την Πανελλήνια Ένωση Θεάματος Ακροάματος, με αφορμή τις απεργίες που προκήρυξαν οι ηθοποιοί μέσα στις μέρες των εορτών.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κήρυξε τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας αύξηση μισθών κατά 10%. Η κινητοποίηση αυτή δεν έτυχε στήριξης από την Πανελλήνια Ένωση Ελευθέρου Θεάτρου, η οποία με μία πρώτη ανακοίνωση μέσα από τον διαδικτυακό της χώρο στις 28 Δεκεμβρίου δικαιολογεί την απόφασή της αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ανακοίνωση της ΠΕΕΘ στις 28 Δεκεμβρίου, που φέρει την υπογραφή της προέδρου της, Κάτιας Δανδουλάκη, αναφέρει τα εξής:

«Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κήρυξε για χθες το βράδυ απεργία στα θέατρα. Πρόσχημα, η διεκδίκηση αύξησης των μισθών κατά 10%. Είχαμε μηνύματα από συναδέλφους ηθοποιούς που δεν συμμετείχαν σε αυτήν την παράλογη, όπως αποδεικνύεται, και καταστροφική για το θέατρο απεργία. Και αυτοί είναι πάρα πολλοί, σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι ηθοποιοί. Εμείς θέσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ανάγλυφη περιγραφή των δεινών προβλημάτων μας. Έχουμε μειώσει κατά 50 % την τιμή των εισιτηρίων. Η προσέλευση του κόσμου έχει μειωθεί κατά 80 % λόγω της τραγικής οικονομικής κρίσης. Δεν είμαστε μεγαλοεπιχειρηματίες. Ούτε συντηρούμαστε με χρήματα των φορολογουμένων. Οι πιο πολλοί από εμάς είμαστε ενεργοί ηθοποιοί ή άνθρωποι του θεάτρου που επενδύουμε το δικό μας αίμα για το θέατρο και τους ανθρώπους του. Τα θέατρά μας θα παραμείνουν ανοικτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης