Εντονότατη είναι η αντίδραση των ξενοδόχων της Ξάνθης, αναφορικά με τις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες επιλέχθηκαν για τη φιλοξενία των συνοριοφυλάκων, καθώς όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι δεν έγινε διαγωνισμός ώστε να καταθέσουν προσφορές.

Μιλώντας στο ThrakiToday.com ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας ανέφερε πως ήδη η Ένωση προσανατολίζεται στο να καταθέσει υπόμνημα ζητώντας να προσδιοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι όροι και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες έγινε η επιλογή των ξενοδοχείων, καθώς όπως εξηγεί «ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ξάνθη εκφράζουν τη δυσφορία τους για την όλη διαδικασία η οποία δεν είχε επίσημο χαρακτήρα, μιας και δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός, αλλά ζητήθηκαν προφορικά κάποιες προσφορές από επιλεγμένα ξενοδοχεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως τέθηκε σαν όρος τα ξενοδοχεία που θα επιλεχθούν για την πόλη της Ξάνθης να μην βρίσκονται εντός της πόλης, ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες μετακινήσεις των συνοριοφυλάκων.

Τελικά σε δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες φιλοξενούνται σήμερα οι 250 περίπου συνοριοφύλακες της Ξάνθης, γεγονός που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εγείρει ερωτηματικά για τον τρόπο επιλογής των συγκεκριμένων μονάδων, καθώς το κόστος διαμονής σε αυτές είναι ιδιαίτερα υψηλό συγκριτικά με άλλες ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα έξοδα διαμονής τους καλύπτονται εξ ολοκλήρου από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το thrakitoday.gr
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης