Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας, Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας για τη λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, το μεσημέρι της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου.

O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατ. ευρώ για αεροδιακομιδές, καθώς και δύο εκατ. ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα.Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εγκαίνια της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Σύρου, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Στους χαιρετισμούς που οι ίδιοι απηύθυναν έκαναν λόγο για «πολιτική των πράξεων και όχι των λόγων», που τίθεται «στις υπηρεσίες των νησιωτών» με τον κ. Πολάκη μάλιστα να αναγνωρίζει πως, η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο δείγμα μίας πολιτικής που επιθυμεί να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα στις καταστροφικές συμφωνίες που υπεγράφησαν κι εφαρμόζονται και πλήττουν βαθιά τη νησιωτικότητα.

Δείτε το βίντεο της Κοινής Γνώμης:

Μετά από τους χαιρετισμούς των τριών υπουργών, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, του προέδρου του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, ενώ προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτας Μπουραντά, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως στη Σύρο μετέβη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, καθώς επίσης η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ενώ παρέστησαν και οι τρεις Κυκλαδίτες κυβερνητικοί βουλευτές, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός.

Στην πλευρά των παρισταμένων βρέθηκαν και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σύρου ενώ προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης. Την τελετή εγκαινίων παρακολούθησαν αιρετά μέλη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης