Η απαίτηση της δημοτικής αρχής του Κορυδαλλού για μετατροπή σε χώρου πρασίνου και αναψυχής της έκτασης των γυναικείων φυλακών ικανοποιήθηκε, ύστερα από την κατεδάφιση και των δυο πτερύγων, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.

Δέκα στρέμματα απελευθερώνονται και παραδίδονται στους δημότες του Κορυδαλλού, ενώ η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη του χώρου, της τάξης των 3,9 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή παιδικών χαρών, τεχνητής λίμνης, δρόμων για πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών ξεκίνησε το 2010, με την κατεδάφιση μόνο του ενός κτιρίου, ωστόσο η εξέλιξη του έργου «πάγωσε». Είχε ήδη προηγηθεί η κατασκευή των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών το 2007 και η μεταφορά των κρατουμένων εκεί, έναν χρόνο αργότερα (2008).

Αυτό που ζητούν πλέον κάτοικοι και φορείς του Κορυδαλλού είναι να μετεγκατασταθούν πλήρως οι φυλακές, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημά τους και να αποδοθεί στους κατοίκους ο τεράστιος αυτός χώρος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης