Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τη συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Σε ορισμένα ΑΕΙ οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών συνεχίζονται για 12η συνεχή εβδομάδα, δείγμα της πεποίθησης και της αποφασιστικότητας των απεργών.

Η δύσκολη, όσο και σημαντική, μάχη που δίνουν οι διοικητικοί δεν στρέφεται μόνο ενάντια στις δρομολογούμενες σε βάρος τους 1349 διαθεσιμότητες-απολύσεις, ενάντια στις απειλές για πειθαρχικά συμβούλια, υποχρεωτικές αργίες, και ανοικτά πανεπιστήμια με ΜΑΤ και αστυνομία. Η μάχη των διοικητικών υπηρετεί την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί ανάχωμα στις αντιεκπαιδευτικές, αντικοινωνικές μεθοδεύσεις της τρόικας και της συγκυβέρνησης, φραγμό στην ολοένα ενισχυόμενη κρατική τρομοκρατία και συκοφάντηση των αγώνων.

Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που θέλουν να συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στην εγκατάλειψη των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας, ενάντια στους κυβερνητικούς αντιεκπαιδευτικούς και αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων διοικητικών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας για την προάσπιση της Παιδείας και του Πολιτισμού είναι κοινός!».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης