Το «πληγωμένο» ανάχωμα στον οικισμό Αχινού του Δήμου Βισαλτίας, στις Σέρρες, δεν άντεξε τη μεγάλη πίεση του νερού που δέχθηκε και έσπασε, πλημμυρίζοντας χωράφια και βυθίζοντας σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου, «η επιδείνωση της κατάστασης είναι ραγδαία» καθώς «παρά τα αναχώματα που έχουν κατασκευαστεί από άνδρες του στρατού και της δημοτικής αρχής, οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί τα ζώα από μία κτηνοτροφική μονάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στις αρμόδιες αρχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν ήδη πλημμυρίσει 20.000 στρέμματα, το σπασμένο ανάχωμα στο Πεθελινό, με τον δήμαρχο Δημήτρη Νότα να εκτιμά πως «αργά το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί ο όγκος νερού που πλησιάζει στην περιοχή».

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση στην Κερκίνη
Σε ό,τι αφορά την Κερκίνη, παρ’ ότι η στάθμη των νερών της λίμνης βρίσκεται στο «κόκκινο», η κατάσταση φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί καθώς, όπως λέει ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης «όσα νερά δέχεται η λίμνη από τη γείτονα χώρα, τη Βουλγαρία, τόσα διοχετεύει στον Στρυμόνα που διασχίζει τον νομό Σερρών».

«Η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή αλλά πλέον σταθερή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, είναι αυτό που προέχει» δήλωσε ο κ. Κοτσακιαχίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης