Στο Πεθελινό του Δήμου Εμμανουήλ Παππά βρίσκεται ο αντιστράτηγος του Γ’ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης, επικεφαλής δυνάμεων του στρατού που έχουν κληθεί να συνδράμουν στη δημιουργία αναχώματος, περιμετρικά του δημοτικού διαμερίσματος.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν φτάσει δύο μεγάλα μηχανήματα του στρατού, ένα φορτηγό και ένας φορτωτής, ενώ αναμένονται κι άλλα μηχανήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτήν την ώρα θα υποστηρίξουμε όλες τις εργασίες που γίνονται, με μηχανήματα που διαθέτουμε» δήλωσε ο κ. Λεοντάρης.

Πρώτο μέλημα της Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρη Νότα, είναι η κατασκευή αναχώματος περιμετρικά του χωριού Πεθελινού, ύψους περίπου τριών μέτρων από το φυσικό έδαφος και περίμετρο 500 μέτρων.

Όπως δήλωσε ο κ. Νότας, το ανάχωμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το πρωί, ενώ ξεκινούν οι εργασίες ενίσχυσης του σπασμένου αναχώματος δίπλα στον Στρυμόνα καθώς και οι εργασίες διάνοιξης δρόμου προς το ανάχωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η προστασία του οικισμού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμ. Παππά και επισήμανε ότι «οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στον Νομό Σερρών, αλλά και στη γείτονα χώρα τη Βουλγαρία, ίσως μας φέρουν απέναντι σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις».

Στο μεταξύ, στην περιοχή των Σερρών βρίσκεται και η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία συμμετείχε, μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και φορείς της περιοχής, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Σερρών, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν άμεσα μέτρα για την προστασία της περιοχής και, όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «πρώτιστο μέλημά μας είναι αφενός να σταματήσουμε το καταστροφικό αυτό φαινόμενο, με τη δημιουργία αναχώματος περίπου 120 μέτρων για να μη συνεχιστούν οι πλημμύρες, αφετέρου να αρχίσει το συντομότερο η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών».

«Αποφασίσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην κινδυνεύσουν οι κατοικημένες περιοχές και να μην πλημμυρίσουν άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις» τόνισε, μετά τη σύσκεψη, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.

Ήδη, από χθες, ύστερα από επικοινωνία της υφυπουργού Κόλλια-Τσαρουχά, ο αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης έστειλε στρατιωτικό επιστήμονα στις πληγείσες περιοχές για να προβεί σε επιτόπιο έλεγχο και να ενημερώσει τα αρμόδια στρατιωτικά κλιμάκια για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφών.

Η υφυπουργός επικοινώνησε -μεταξύ άλλων- με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο, ενώ ενημέρωσε για την κατάσταση -σε χθεσινές επαφές στην Αθήνα- τον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιο Μαυρόπουλο και τον διευθυντή σχεδιασμού Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Φοίβο Θεοδώρου.

Η υφυπουργός θα παραμείνει στις Σέρρες προκειμένου να συμμετάσχει στον συντονισμό των επιχειρήσεων αποκατάστασης των καταστροφών.

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Ανοίγουν το Σάββατο οι «πόρτες» της Κερκίνης
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 15:33

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης