Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εγγεγραμμένοι άνεργοι προστατευόμενων κατηγοριών.

Οι λόγοι που διαμαρτύρονται αναφέρονται στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Είμαστε επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης του ν2643 που έγινε το Μάιο του 2008. Ο νόμος αυτός αφορά την αναγκαστική τοποθέτηση εγγεγραμμένων ανέργων προστατευόμενων κατηγοριών (ΑμεΑ, έμμεση ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους τέκνα αναπήρων πολέμου και αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης) σε ποσοστό θέσεων που κατά καιρούς έχουν προκηρυχθεί από τον ΑΣΕΠ. Όσον αφορά τον διαγωνισμό του 2008 απαράδεκτη ολιγωρία των αρμοδίων επιτροπών του ΟΑΕΔ είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθούν τελικά αποτελέσματα μόλις το Δεκέμβριο του 2011 ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας εκκρεμούν ακόμα. Φτάνοντας ένα βήμα πριν την τοποθέτησή μας στις θέσεις που έχουμε κατακτήσει μέσα από δύο διαγωνισμούς (πληρούμε προσόντα και προϋποθέσεις και των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και της προκήρυξης του 2643) η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προσπαθεί να μας τμηματοποιήσει και να μας διασπάσει επικαλούμενο την Τρόικα και τα γνωστά μέτρα λιτότητας.
Μέχρι τώρα καμία συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει καταλήξει σε συνολική λύση του προβλήματος των τοποθετήσεών μας.
Όλα αυτά την στιγμή που εξακολουθούν και διορίζονται κατά δεκάδες , άτομα σε πολιτικά γραφεία, προχωρούν ακάθεκτοι σε μεταφορές προσωπικού από ΔΕΚΟ στο στενό δημόσιο τομέα (και μάλιστα σε προσωποπαγείς θέσεις) και προκηρύσσουν εισαγωγικό διαγωνισμό για τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Να σημειωθεί ότι οι θέσεις μας βρίσκονται κυρίως σε φορείς που έχουν άμεση ανάγκη προσωπικού (Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Φυλακές, Δικαστήρια κλπ).

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί συναντιόμαστε έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μαζί με τους εκπροσώπους των συλλόγων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΖΗΤΑΜΕ συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ντίνο Ρόβλια και με τον υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα.
ΖΗΤΑΜΕ άμεση αποκατάσταση ΟΛΩΝ των επιτυχόντων
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, 763 ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης