Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδόχων Νομού Αττικής, αντιδρώντας στην «ελαστική μορφή εργασίας του κλάδου και στους πενιχρούς μισθούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνδικάτο, το οποίο πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, διεκδικεί κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις υποχρεωτικές για κάθε επιχείρηση, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, υγείας και ασφάλειας, και μέτρα προστασίας των ανέργων.

Επίσης, έχει οργανώσει παρεμβάσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, βγάζοντας, όπως υποστηρίζει, την πραγματική εικόνα «πίσω από τα χλιδάτα σαλόνια των ξενοδοχείων, των πολυτελών ξενοδοχείων και των αλυσίδων καφέ και φαγητού».

Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης, «καταθέσαμε τα αιτήματά μας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και πήραμε την ίδια απάντηση, ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας, γι’ αυτό και εμείς θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΤΕ, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης