Bίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης – Σωτήρης Σκουλούδης



Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών και των φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς διαδηλωτές εισέβαλαν στον εσωτερικό χώρο του υπουργείου. Με μία αιφνιδιαστική κίνηση μπήκαν από μία πίσω είσοδο του υπουργείου και «κατέλαβαν» την κεντρική πύλη, η οποία νωρίτερα φυλασσόταν από τα ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο από την εισβολή των διαδηλωτών στο Υπουργείο Παιδείας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που ζητούν οι διαδηλωτές είναι να ανοίξουν οι πύλες του υπουργείου και να εισέλθουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να συναντηθούν με τον υπουργό. Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί που εισήλθαν στο κτήριο, παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου, όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας.

Στις συζητήσεις που έγιναν, οι εκπρόσωποι του υπουργείου τόνισαν ότι δεν είναι το ΥΠΕΘ υπεύθυνο για τις προσλήψεις, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

 Οι εκπαιδευτικοί προανήγγειλαν μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου στις 30 Μαρτίου. 

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πραγματοποίησαν παράλληλα στάση εργασίας.

Σύλλογοι αναπληρωτών και εκπαιδευτικοί απ’ όλη την επικράτεια βρέθηκαν από το πρωί έξω από το Υπουργείο, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό για το μείζον θέμα των μόνιμων διορισμών.

Τελικά το μεσημέρι τα προεδρεία της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των αναπληρωτών συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε Περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ισχυρή ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η αστυνομική παρουσία πέριξ του υπουργείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης