Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (επί της οδού Σταδίου) πραγματοποιούν εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προβεί παράλληλα σε 48ωρη απεργία, καθώς διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), «μετά τις αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση, που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι 600 διαθεσιμότητες – απολύσεις που αποφασίστηκαν για το Υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από τη στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις» προσθέτει η Ομοσπονδία.

«Οι υπηρεσίες μας καταρρέουν ήδη, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και δεν αντέχουμε χωρίς μισό υπάλληλο από αυτούς που υπάρχουν ήδη» τόνισε η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Χάιντη Λάτση.

Η ΠΟΠΟΚΠ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει νέα συγκέντρωση αύριο έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης