Μεγάλη υπήρξε η συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία  Δασκαλογιάννη του Ηρακλείου, με κεντρικούς ομιλητές τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη και Σωκράτη Βαρδάκη. «Η συνείδηση του ελληνικού λαού δεν εκβιάζεται και δεν χειραγωγείται. Την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε όχι» διατράνωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Αθήνα, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μουσική βραδιά με τοπικά λαϊκά συγκροτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, έκκληση υποστήριξης του «Όχι» απευθύνουν με ανακοίνωση τους γνωστές προσωπικότητες (πανεπιστημιακοί, ιατροί, δικηγόροι) του Ηρακλείου.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης, καλούν τους πολίτες του Ηρακλείου να απαντήσουν με ένα «βροντερό Όχι» στο «τελεσίγραφο των δανειστών», και να στηρίξουν τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία με τους πιστωτές.

Παράλληλα, προτρέπουν τους Ηρακλειώτες «να αποτρέψουν με την ψήφο τους την προοπτική επανόδου στη διαπραγμάτευση, του πολιτικού προσωπικού που πτώχευσε την Ελλάδα και δέσμευσε το μέλλον της με ανθρωποκτόνα μνημόνια».
«Το Ναι συνεπάγεται την απομόνωση χωρίς προοπτική ισότιμης ευρωπαϊκής συμπόρευσης. Χωρίς τη δυνατότητα αντιμετώπισης του, έτσι κι αλλιώς μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης