Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τετάρτης από το ΠΑΜΕ, κατά των πλειστηριασμών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πορεία πραγματοποίησαν επίσης και μέλη της ΑΔΕΔΥ, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Κοραή και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να διακοπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα πραγματικής προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζόμενων».

Οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το Υπουργείο και υπό το βλέμμα των αστυνομικών, σκαρφάλωσαν σε μία σκάλα που έφεραν μαζί τους και ανάρτησαν πανό πάνω από την είσοδο του κτηρίου, αλλάζοντας συμβολικά το όνομά του σε «Υπουργείο Πλειστηριασμών Φοροληστείας και Χαρατσιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τις κατασχέσεις οικιών, που έχει συμφωνήσει ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης η κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Κυβέρνηση, τραπεζίτες, δανειστές λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί αυτό που λέμε λαϊκή κατοικία είναι κατάχρηση των εργατικών λαϊκών αγώνων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το παραδώσουμε στα νύχια των τοκογλύφων. Δεν βάζουμε στη ζυγαριά από την μία τους μισθούς και τις συντάξεις και από την άλλη τα σπίτια μας και τα δύο είναι αδιαπραγμάτευτα, αποκτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα και δεν χαρίζουμε τίποτα», επεσήμανε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λαυρίου, Συρίγος Βάλσαμος.

Στη συνέχεια ο κ. Βάλσαμος υπογράμμισε ότι «μπροστά στον κίνδυνο της κατάσχεσης, θα βρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Θα συνεχίσουμε τη μάχη σε κάθε Ειρηνοδικείο, σε κάθε συμβολαιογραφείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο απαιτούμε από την κυβέρνηση την προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Θανάσης Καλαμπαλίκης σημείωσε: «Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεικνύεται βαρέλι δίχως πάτο για τους εργαζόμενους και συνολικά για τις λαϊκές οικογένειες. Να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ακόμα και της κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων».

Από την αστυνομία επισημάνθηκε ότι κατά τη διάρκεια των πορειών οι οδοί γύρω από την πλατεία Συντάγματος παρέμειναν κλειστές καθώς και η οδός Σταδίου από το ύψος της Ομόνοιας και η λεωφόρος Αμαλίας από το ύψος της οδού Ξενοφώντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης