Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως.

Οι εκπρόσωποί του απηύθυναν κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να «ξεσηκωθούν και να μετατρέψουν κάθε τόπο δουλειάς σε κάστρο του αγώνα» και να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ. Παράλληλα, κάλεσαν τον λαό να απαιτήσει «να μην ψηφιστεί καμία δανειακή σύμβαση, κανένα μνημόνιο και να μην περάσει κανένα μετρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να τιμωρηθούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και να πέσει τώρα η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου» ήταν από τα συνθήματα των διαδηλωτών. Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, ενώ έγινε κάλεσμα για συμμετοχή όλων στη 48ωρη απεργία, με την ευθύνη, όπως τονίστηκε, να βρίσκεται στα χέρια του λαού.

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρών η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 18.00 άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του Συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, της Βάσης των Τεχνικών Κινηματογράφου Τηλεόρασης και του Σωματείου Σερβιτόρων, Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού. Πέντε λεπτά πριν τις 18.30 έκλεισε και η οδός Πανεπιστημίου από το πλήθος των συγκεντρωθέντων. Επίσης, είναι κλειστός και σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Πανεπιστήμο. Αυτή την ώρα (20:05) περίπου 1.000 διαδηλωτές επιστρέφουν στα Προπύλαια.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης