«Συγγνώμη που ζω…» φώναξε ο γνωστός κομμωτής Πάνος Καλλίτσης στους κατηγορουμένους για την επίθεση που δέχτηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του, το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου του 2016, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δίκης τους, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης να πείσουν πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον κομμωτή και τη σύζυγό του αποτέλεσε την αιτία να ξεσπάσει ο Πάνος Καλλίτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κομμωτής είχε γίνει στόχος της επίθεσης, επιστρέφοντας από το κομμωτήριο στο σπίτι, και είχε τραυματιστεί σοβαρά στο στήθος και στο πόδι, καθώς δέχτηκε τρεις σφαίρες, ενώ η σύζυγός του είχε δεχθεί μία σφαίρα στο χέρι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν την ανθρωποκτόνο πρόθεση των κατηγορουμένων, κατά τη διάρκεια της εξέτασης των αστυνομικών που ανέλυσαν τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών τους, από τα οποία προέκυπτε ο ακριβής ρόλος τους στην υπόθεση.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή είναι ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος. Ο τελευταίος το βράδυ της επίθεσης βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων, όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κατηγορία, τις κινήσεις του ζευγαριού παρακολουθούσε ο ειδικός φρουρός, ενώ ο κρατούμενος, ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένη άδεια από τη φυλακή και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον κομμωτή, μαζί με τον 35χρονο Ιρακινό, εντοπίζονται στην περιοχή της επίθεσης.

Γείτονες του ζευγαριού που έφτασαν επί τόπου μετά την επίθεση περιέγραψαν καταθέτοντας την κατάσταση στην οποία βρήκαν τόσο τον κομμωτή όσο και τη σύζυγό του. «Είδα τη σύζυγο του κ. Καλλίτση να φωνάζει βοήθεια, ο κ. Καλλίτσης ήταν κάτω χτυπημένος… Περίμεναν ασθενοφόρο» είπε η πρώτη μάρτυρας και πρόσθεσε: «Το ασθενοφόρο άργησε αρκετά, η σύζυγος του κ. Καλλίτση ήταν σε κατάσταση πανικού, ήταν και εκείνη χτυπημένη».

Άλλος μάρτυρας, επίσης γείτονας του ζεύγους, ανέφερε ότι φτάνοντας στο σημείο του συμβάντος είδε τον Καλλίτση χτυπημένο σε βαθμό που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. «Τον βοήθησα να σταθεί» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε: ”Μας κλέψανε, μας χτυπήσανε”. Τον ρώτησα: Ποιοι; Και μου απάντησε: ”Οι Αλβανοί”. Ήταν πολύ ταραγμένος… έλεγε σβήνω, σβήνω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης