Συλλαλητήρια κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκαν, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, και στο εξωτερικό, από Έλληνες της διασποράς.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη, στη Στουτγκάρδη και στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συλλαλητήριο-πορεία της Μελβούρνης, όπου ζουν πάνω από 300.000 Ελληνες, η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Ωστόσο, εκεί σύμφωνα με διάφορες αναφορές, σημειώθηκαν συμπλοκές, ανάμεσα σε Έλληνες και Σκοπιανούς.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στο συλλαλητήριο στη Στουτγκάρδη, στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα με σημαίες, απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν τραγούδια για τη Μακεδονία, είπαν συνθήματα και αποχώρησαν ειρηνικά, υπό βροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκέντρωση στο Λονδίνο διοργανώθηκε από τον Μιχάλη Αράπη, Νομικό και Αντιπρόεδρο της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου και την Πρόεδρό του, Δρα. Κική Σονίδου.

Στο Μάντσεστερ οργανώθηκε από μια ανεξάρτητη κίνηση μελών της ελληνικής κοινότητας. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών φορέων.

«Σκοπός των συγκεντρώσεων είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας ώστε από το Ηνωμένο Βασίλειο να ακουστεί σε όλη την Οικουμένη ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα και μόνο Ελληνική! Η ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρούνται ούτε είναι διαπραγματεύσιμα!», δήλωσαν οι διοργανωτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης