Παράλληλα συλλαλητήρια διοργανώνουν σήμερα Συνδικάτα και Οργανώσεις για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την Δ’ αξιολόγηση που ψηφίζεται το μεσημέρι στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 ώρα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δική τους συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων, στη 1:00 ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Τα Συνδικάτα και τα Σωματεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να μην περάσουν τα «αντιλαϊκά» μέτρα που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο και να καταργηθούν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα των τριών μνημονίων, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως υποστηρίζουν με το Πολυνομοσχέδιο συντελείται η πλήρης παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, οι συντάξεις θα μειωθούν μέχρι 35% και θα επέλθει νέο χτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Όπως προειδοποιούν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων ο δρόμος του αγώνα είναι μεγάλος και θα παλέψουν ώστε να μη συνεχιστεί η «φτωχοποίηση» των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης