Κάλεσμα στους εργαζομένους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στο Σύνταγμα, απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που πρόκειται να ψηφιστεί αυτήν την ημέρα στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με το πολυνομοσχέδιο επεκτείνονται και στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνει ακόμη ότι με αυτό απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3% – 10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει τον στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος», δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στον νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015).

«Το ίδιο προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος, με συνέπεια τη συνταξιοδότησή τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 600» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης