Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα (16:00), εν όψει της ψήφισης στη Βουλή – με τη διαδικασία του κατεπείγοντος – του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Για αρκετή ώρα έκλεισαν οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Β. Σοφίας. Οι τελευταίοι εκ των διαδηλωτών που παρέμεναν στην πλ. Συντάγματος από τις 19.30 διαλύθηκαν, με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες που ήταν κλειστές να δίνονται στην κυκλοφορία και τους αστυνομικούς να απομακρύνουν το σιδερένιο οδόφραγμα από τη Β. Σοφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου στις 18:30 μετέβησαν στην πλ. Συντάγματος οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι είχαν ως ώρα εκκίνησης της πορείας τους από την πλ. Καραϊσκάκη τις 17.30. Ωστόσο, καθυστέρησαν να ξεκινήσουν, καθώς, όπως κατήγγειλαν μιλώντας ζωντανά στο web zougla radio, οι αστυνομικοί στην πλ. Καραϊσκάκη κατέγραψαν πρώτα τον αριθμό των πινακίδων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά πριν από τις 19:00, διαδηλωτές πέταξαν μία φωτοβολίδα και κροτίδες προς τους αστυνομικούς.

Κλειστοί παρέμειναν από τις 16.00 οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι».

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στις 17:00 το απόγευμα στην Ομόνοια και στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από την Ομόνοια μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός, μέσω Συντάγματος, όπου και διαλύθηκαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και 60 προσαγωγές. Από τις 18.15 μέχρι και τις 19.30 στο Σύνταγμα παρέμειναν 200 διαδηλωτές. Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν περί τους 5.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης