Συνελήφθησαν, το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο άτομα ηλικίας 35 και 42 ετών, για μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για εισαγωγή από την Ολλανδία σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Κύπρο, στις 16-12-2014 το βράδυ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον 35χρονο, ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί με πτήση από το Άμστερνταμ Ολλανδίας και προέβησαν στον έλεγχο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού σάκου που μετέφερε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) βάρους -6.230- γραμμαρίων, την οποία είχε τυλίξει με φύλλα χαρτιού μελάνης (carbon) και επαλείψει με φαρμακευτική αλοιφή προκειμένου να μην ανιχνεύεται από τα μηχανήματα των αεροδρομίων ή από αστυνομικούς σκύλους.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 35χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή του 42χρονου, ο οποίος εντοπίσθηκε στο χώρο του αεροδρομίου να εποπτεύει τη διαδικασία εισαγωγής και συνελήφθη.

Επιπροσθέτως και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες εκτός από τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, εμπλέκονται και σε διακίνηση μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών πιστοποιητικών (δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων ελληνικών και ξένων αρχών και άδειες οδήγησης), βιβλιάρια καταθέσεων και πιστωτικές κάρτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης