Για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 32 και 24 χρονών.

Ειδικότερα, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ένα 80χρονο και αφού προσποιήθηκε τον αστυνομικό, ισχυρίσθηκε ότι ο γιος του ηλικιωμένου είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, ζητώντας του να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσει την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 80 χρόνος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας που συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς την ώρα που είχαν πάει στο σπίτι του προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 32χρονος μαζί με τον 24χρονο, είχαν προβεί στη διάπραξη ακόμη μιας απάτης σε βάρος 78χρονης ημεδαπής με τον ίδιο τρόπο δράσης, στην περιοχή της Ιεράπετρας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης