Αποστολή: Χρήστος Μαζάνης
Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης έξω από το νεκροταφείο της Άμφισσας, όπου τελέστηκε η κηδεία του άτυχου 13χρονου κοριτσιού, το οποίο δολοφονήθηκε από τον Παρασκευά Κοντογιώργο, κοντά στον καταυλισμό όπου διέμενε στην Άμφισσα.
Κάτοικοι που βρέθηκαν στο νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη ανήλικη βγήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν με λάστιχα και ξύλα την περιφερειακή οδό που οδηγεί στη Λαμία.

Παράλληλα, έβαλαν φωτιά στον δρόμο, αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα της περιφερειακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στο σημείο για αρκετή ώρα. 

Λίγο μετά τις 11.20, έπειτα από εντολή της οικογένειας της 13χρονης επιτράπηκε η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων στον χώρο των οδοφραγμάτων, όπου και έσβησαν τις φωτιές. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 12.00.

Ωστόσο, οι Ρομά διεμήνυσαν πως θα ακολουθήσουν χειρότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου και η Πυροσβεστική

Κάποια στιγμή νωρίτερα πλησίασε στο σημείο ο διοικητής της Πυροσβεστικής, ενώ σε αναμονή ήταν και οχήματα της Υπηρεσίας. Οι Ρομά τού ζήτησαν να απομακρυνθεί, όπως και έγινε. 


Η κηδεία

Η εξόδιος ακολουθία στο νεκροταφείο Άμφισσας ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00, ωστόσο ξεκίνησε νωρίτερα, στις 10.15.
Συγγενείς και γνωστοί της κοπέλας πραγματοποίησαν πορεία κοντά στο νεκροταφείο και στη συνέχεια μετέβησαν σε αυτό για την τελετή.

Τα πνεύματα είναι εξαιρετικά οξυμμένα και όσο δεν παραδίδεται ή δεν ανευρίσκεται ο δράστης, ενισχύεται και το κλίμα βεντέτας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο Κοντογιώργος δεν παραδίδεται φοβούμενος αντίποινα εκ μέρους των Ρομά, αλλά αυτή η λογική δυσχεραίνει την κατάσταση.

Σύλληψη 40χρονου που φέρεται να είναι συνεργός του Κοντογιώργου

Στη σύλληψη ενός άνδρα 40 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργός του Έλληνα που αναζητείται μετά το φονικό στον καταυλισμό, προχώρησε η αστυνομία της Άμφισσας στις 19.20 το απόγευμα της Τρίτης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση.


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης