Για τέταρτη ημέρα δεν κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου, ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ αναμένεται η κρίσιμη συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω στο ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη για να κλείσουν όλα αυτά τα θέματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους, την αγορά και τον ΟΑΣΘ» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Οργανισμού Δημήτρης Τσερμενίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm104.9. «Θα πρέπει ο κ. Σπίρτζης να κάνει πράξη αυτά που λέει. Πρώτα να καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό που έδωσε ο ΟΑΣΘ, για να μπουν οι μισθοί Ιουλίου και Αυγούστου, και μετά εμείς θα λύσουμε τα δικά μας θέματα» πρόσθεσε.

Ο Κ. Τσερμενίδης υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία όταν σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους πριν από έναν μήνα. «Η κόρη μου η ίδια με βρίζει που δεν μπορεί να πάει στη δουλειά της. Το μόνο όπλο που έχει ο εργαζόμενος είναι οι κινητοποιήσεις, τα ίδια προβλήματα που έχουν οι πολίτες έχουν και οι εργαζόμενοι» ανέφερε.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων απάντησε και στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ στο Πρακτορείο fm 104.9 ότι θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα: «Οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, δεν γονατίζουν σε πιέσεις της εργοδοσίας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης μπορεί να πάει στα δικαστήρια, αλλά εκτιμώ προσωπικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανένα δικαστήριο να βγάλει καταχρηστική την απεργία του ΟΑΣΘ, διότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να πληρώνει τους εργαζομένους».
«Εάν θέλουν να μας κλείσουν φυλακή, ας το κάνουν. Εμείς θέλουμε να μπουν τα χρήματα στη μισθοδοσία προσωπικού και να καθίσουμε κάτω, μαζί με την κυβέρνηση, να λύσουμε τα θέματα του ΟΑΣΘ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης