Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές πολυτελών επιβατικών και αγροτικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και σκαφών.

Για την υπόθεση συνελήφθη 39χρονος, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των ανωτέρω και αγνώστων συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και της σύστασης και συμμορίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατά την τελευταία διετία, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής κλοπές Ι.Χ. επιβατικών και φορτηγών αγροτικών αυτοκινήτων, καθώς και κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών και δίκυκλων μοτοσικλετών, με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, αφού πρώτα εντόπιζαν σταθμευμένα τα οχήματα που τους ενδιέφεραν, τα αφαιρούσαν με τη χρήση κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρακάμπτοντας έτσι τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησής τους, και τα οδηγούσαν σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή.

Στον χώρο αυτόν προέβαιναν, με τη βοήθεια συνεργών τους, είτε σε τεμαχισμό των οχημάτων και μεταπώληση των τμημάτων τους ως ανταλλακτικών είτε στην παραποίηση αυτών και στη μεταπώλησή τους ως αυτούσιων οχημάτων.

Ειδικότερα, κατά την επισταμένη αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν δύο χώροι στην Αττική, τους οποίους χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη συγκέντρωση των κλαπέντων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο χώρο (περιφραγμένο οικόπεδο-ποιμνιοστάσιο), τις πρωινές ώρες της 24-06-2016, αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο να οδηγεί κλεμμένο όχημα προσπαθώντας να μεταφέρει σκάφος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20-06-2016, και τον συνέλαβαν.

Επιπλέον, κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος σε κοντινή περιοχή, το οποίο είχε αφαιρεθεί την 23-06-2016.

Στον δεύτερο χώρο (μάντρα αυτοκινήτων), ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, διενεργήθηκε στις 24-06-2016 νομότυπη έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα.

Συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέιλερ μεταφοράς τους, πέντε πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, δύο μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και φορτηγών.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τις 30 περιπτώσεις κλοπών, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης