Συνάντηση εργασίας του Β’ Αντιπροέδρου του Ελληνοαρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Άκη Τ. Δαγκαζιάν με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Πέτρο Τριάρχη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι προώθησης των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων που παρά τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δαγκαζιάν ενημέρωσε τον κ. Τριάρχη για τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα περιθώρια συνεργασίας που έχει να επιδείξει η Αρμενία στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των ορυκτών, του τουρισμού, των υπηρεσιών αλλά και μεγάλων δημοσίων έργων. Επιπλέον αναλύθηκαν οι τρόποι στοχευμένης προβολής των ελληνικών προϊόντων στην ανερχόμενη αγορά της Αρμενίας σε συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων του δημοσίου με το Επιμελητήριο.

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της Αρμενίας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και οι προοπτικές που ανοίγονται στις ελληνικές επιχειρήσεις για την αξιοποίηση της Αρμενίας ως πύλης εισόδου της τεράστιας αυτής αγοράς των 180 εκ. καταναλωτών.

Τέλος ο κ. Δαγκαζιάν ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα για τη διαχρονική συνδρομή του Γραφείου Ο.Ε.Υ. της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αρμενία σε όλες τις δράσεις του Επιμελητηρίου μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια πιο στενή και μεθοδική συνεργασία και στην ανάληψη κοινών δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης