Με αντιπροσωπεία των παραγωγών ροδάκινου από το μπλόκο της Κουλούρας πρόκειται να συναντηθεί στην Αθήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ενώ στη συνέχεια οι αγρότες θα έχουν επαφές και με τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσα να πληρωθούν από τις συνολικά 14 βιομηχανίες που πήραν τα προϊόντα τους το καλοκαίρι. Σήμερα, πρόκειται να λάβουν μέρος του ποσού που τους οφείλουν οι τέσσερις βιομηχανίες, ενώ ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις οφειλές των υπολοίπων δέκα. Στη συνάντηση επί τάπητος θα τεθούν -μεταξύ άλλων- θεσμικά ζητήματα, όπως πώς θα γίνεται η πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών από τις βιομηχανίες και ποιες θα είναι οι τιμές. Πάντως, οι παραγωγοί παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας οδού και, αφού πρώτα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των συναντήσεων, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, ώστε να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω στάση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, πρόκειται να αποφασιστεί το μεσημέρι εάν θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες της χώρας σε κλείσιμο των εθνικών οδών για μία ώρα.

Στον Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες, οι αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί στην κομβική διασταύρωση του Δημοτικού Διαμερίσματος Λευκώνα, μαζί με ιδιοκτήτες ταξί, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, αποφάσισαν μαζί με κτηνοτρόφους της περιοχής να κλείσουν τον δρόμο για μία ώρα από τις 14.30 μέχρι τις 15.30 και δεν αποκλείεται να ρίξουν και γάλα στο οδόστρωμα. Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης