«Ποδαρικό» στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία υπόθεση που σημάδεψε την περασμένη χρονιά, αναταράσσοντας το τηλεοπτικό τοπίο η οποία ανέτρεψε τελικά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας «ανοίγει» με την πολυαναμενόμενη απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες, ύστερα από δυόμιση μήνες από την τελευταία κρίσιμη διάσκεψη που τίναξε ουσιαστικά στον αέρα το διαγωνισμό αδειοδοτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή η οποία κατά πλειοψηφία (14 έναντι 11 ψήφων) έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά επειδή παρακάμφθηκε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου θα εκφωνήσει το αποτέλεσμα της έκβασης των μαραθώνιων διασκέψεων που προηγήθηκαν με το ενδιαφέρον πλέον να βρίσκεται στο σκεπτικό με το οποία κατέληξαν στην κρίση τους αυτή οι ανώτατοι δικαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία της σύνταξής της απόφασης έχει ολοκληρωθεί, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση του κατεπείγοντος αφού εκτιμάται πως το σκεπτικό της πλειοψηφίας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αναμένεται να χαράξει εν πολλοίς το δρόμο στον οποίο θα κινηθεί ο επικείμενος νέος διαγωνισμός αδειοδότησης. Η απόφαση αυτή άλλωστε θα αποτελέσει «πιλότο» για τις αρμοδιότητες και το έργο του νεοσυσταθέντος ΕΣΡ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύνταξη της απόφασης του ΣτΕ για τον διαγωνισμό Παππά έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια Γ. Παπαγεωργίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης