Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας ένας 35χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «εκβίασης» και της «τοκογλυφίας», έπειτα από καταγγελία εμπόρου.

Συγκεκριμένα, 35χρονος έμπορος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι, τον Σεπτέμβριο του 2013 δανείστηκε με τοκογλυφικούς όρους, από τον συνομήλικό του δράστη, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, παραχωρώντας επίσης ως εγγύηση ένα φουσκωτό σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014, ο καταγγέλλων, ο οποίος στο μεταξύ εμφάνισε αδυναμία αποπληρωμής του δανείου, δεχόταν εκβιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις από τον 35χρονο δράστη, για την καταβολή του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε τόκους.

Επίσης, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, 29χρονος ομογενής ενεργώντας κατ’ εντολή του συλληφθέντα, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε βάρος του 35χρονου, προκειμένου να καταβάλλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απογευματινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου 2014, ο 35χρονος εμφανίσθηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση στην περιοχή της Θέρμης προκειμένου να εισπράξει από τον καταγγέλλοντα μέρος του απαιτητού ποσού και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης