Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε την Τετάρτη ένας αρχαιοκάπηλος στις Σέρρες, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε προ ημερών, κατά την οποία είχαν συλληφθεί δύο άτομα ηλικίας 58 και 72 ετών.

Σε βάρος του 69χρονου συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 58χρονος και ο 72χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν σε λαθρανασκαφές και ένα χάλκινο αγαλματίδιο, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από τον 69χρονο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 69χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο ένα χάλκινο αγαλματίδιο ύψους 22,5 εκατοστών, το οποίο, όπως γνωμάτευσε αρμόδια αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κιλκίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης