Στα κρατητήρια του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 35χρονος Αλβανός για τον οποίο ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ως βασικός ύποπτος για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη.

Τον 35χρονο συνέλαβαν πριν από δύο ημέρες σε τυχαίο έλεγχο οι αστυνομικοί στη Δραπετσώνα, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, χρησιμοποιούσε 15 διαφορετικά επίθετα, οκτώ διαφορετικά μικρά ονόματα και σε όλες τις περιπτώσεις διαφορετικά πατρώνυμα και μητρώνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς φέρεται να κατηγορείται για την δολοφονία (τον Μάιο του 2009 σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια) μιας 29χρονης, συζύγου δολοφονηθέντα μπράβου της νύχτας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια σημαντική εξέλιξη για την διαλεύκανση σοβαρών εγκληματικών ενεργειών. Επιπλέον, ο συλληφθείς σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για παλαιότερη ανθρωποκτονία και τα ίχνη του είχαν χαθεί μετά την αποφυλάκιση του, τον Ιούλιο του 2006, από τις φυλακές Ναυπλίου.

Την υπόθεση του κ. Σαράκη ερευνούσε ο ανακριτής και μετά από καταθέσεις και συλλογή στοιχείων που συγκέντρωσε κατέληξε στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Η επίθεση κατά του κ. Σαράκη σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο. Ο δικηγόρος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από μαρτυρίες μέσα από τις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο κ. Σαράκης σημείωσε ότι «τα χαρακτηριστικά του Αλβανού προσομοιάζουν με τον δράστη». Τις τελευταίες ώρες, ο γνωστός ποινικολόγος έχει κληθεί για την διαδικασία αναγνώρισης του «δια ζώσης».

Σημειώνεται ότι η επίθεση παρόμοιου τύπου (με βιτριόλι) είχε σημειωθεί και κατά της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Ανω Πετράλωνα. Από έναν συνδυασμό στοιχείων για τον εντολέα, τον μεσάζοντα και τη μέθοδο των συγκεκριμένων επιθέσεων, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι δράστες πίσω από τις επιθέσεις κατά των Σαράκη και Κούνεβα να είναι κοινοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης