Αποδίδει η επαγρύπνηση και ο συχνός έλεγχος από τους μαστιχοπαραγωγούς στις καλλιέργειές τους καθώς και η έγκαιρη και άμεση καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου 39χρονος Χιώτης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από αγρόκτημα 37χρονου στα Πατρικά ποσότητα ακαθάριστης μαστίχας, συνολικού βάρους 19 κιλών και 900 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου, καθώς και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, στην παραπάνω περιοχή, βρέθηκαν τέσσερα σακιά με ακαθάριστη μαστίχα, συνολικού βάρους 77 κιλών. Οι  ποσότητες μαστίχας κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με παρελθόν ο συλληφθείς

Ο 39χρονος συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για κλοπή μαστίχας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, και πέρυσι είχε υποπέσει στο ίδιο… παράπτωμα, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και για άλλες υποθέσεις.

Εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μη γνωρίζοντας σίγουρα αν ήταν δικά του τα δέντρα ή όχι, ζήτησαν βοήθεια κι από άλλους χωριανούς. Όταν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για παράνομη πράξη, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε.

Πηγή: astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης