Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί ξανά ο πρώην δικαστικός λειτουργός Ευάγγελος Καλούσης, ο οποίος είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα και τον περασμένο Φεβρουάριο αποφυλακίστηκε.

Αυτήν τη φορά συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα γιατί είχε ιδρύσει δικηγορική εταιρεία. Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα αδικήματα της αντιποίησης, της άσκησης δικηγορίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα χθες το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία της νομικής εταιρείας, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι τρεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ένας από τους συλληφθέντες «χωρίς να έχει δικηγορική ιδιότητα προέβη προ τριμήνου στη σύσταση και λειτουργία νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα, με έδρα την περιοχή Αθηνών, στην οποία παρείχαν τις υπηρεσίες τους δύο δικηγόροι. Επιπλέον, ανήρτησαν στο Διαδίκτυο ιστοσελίδα, στην οποία ανέφεραν την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών, οι οποίες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης