Συνταξιούχος αστυνομικός στον Άγιο Παντελεήμονα κατηγορείται ότι λήστευε μετανάστες εμφανιζόμενος μαζί με τρεις συνεργούς του ως αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο.

Πρόκειται για έναν 55χρονο πρώην αστυφύλακα, συνταξιούχο από το 2010, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε διαμέρισμα αλλοδαπών από το Μπαγκλαντές, τους οποίους η συμμορία πήγε να ληστέψει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η πρώτη ληστεία συνέβη στις 30 Ιουλίου, όταν οι τέσσερις άνδρες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, έκαναν σωματικό έλεγχο στους μετανάστες, ζήτησαν τα έγγραφά τους και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού. Με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις αλλοδαπούς το χρηματικό ποσό των 872 ευρώ, καθώς και ένα φορητό υπολογιστή.

Για να πείσουν τους αλλοδαπούς ότι ήταν αστυνομικοί και να τους αναγκάσουν να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις τους, ο πρώην αστυφύλακας τους έδειξε φωτοτυπία της παλιά υπηρεσιακής του ταυτότητας, την οποία είχε κρατήσει.

Δύο μέρες μετά το πρώτο περιστατικό. οι τέσσερις δράστες επισκέφθηκαν εκ νέου το ίδιο διαμέρισμα, οι αλλοδαποί όμως ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και συνέλαβαν μέσα στο σπίτι τον 55χρονο, ενώ οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 55χρονος τα έτη 2013 και 2014 είχε κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης