Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο βήμα η διενέργεια ενός διαδικτυακού διαγωνισμού που διοργανώνει το ρωσικό πανεπιστήμιο στον οποίο συμμετέχουν μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου όχι μόνον της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και των υπόλοιπων χωρών-μελών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ερωτήσεις αυξανόμενης δυσκολίας σχετικές με τη μυθολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την ορθοδοξία, τη γεωγραφία, καθώς και το σύγχρονο περιβάλλον της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων θα υποβληθούν διαδικτυακά και θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή.

Οι νικητές που θα προκύψουν, ένας από κάθε μαθησιακό επίπεδο, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν για ένα πενθήμερο, με καλυμμένα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής από χορηγούς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία, τον πολιτισμό, τον φυσικό πλούτο και το σύγχρονο τοπίο της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινιάζει μία ακόμη ενδιαφέρουσα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας και στο πεδίο του νεανικού και μαθητικού τουρισμού, στη δυναμική αγορά της Ρωσίας. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας που έχουμε με σημαντικούς εκπαιδευτικούς φορείς του εξωτερικού και προωθούμε την τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα και εικόνα της περιοχής μας μέσα από πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν την αναγνωρισιμότητα και τη φήμη της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό. Οι επαφές που καλλιεργούμε με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ προσφέρουν επίσης σπουδαίες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών ανταλλαγών. Από το 2011 με στοχευμένες κινήσεις, επενδύουμε στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, με στόχο να πετύχουμε ένα διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Π.Κ.Μ. με το Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» προέκυψε μέσα από τις γόνιμες επαφές των δύο πλευρών που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας τον προηγούμενο Μάρτιο και μέσα από διαρκή επικοινωνία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ κ. Ξένια Κλίμοβα.

Η προβολή και οι ανακοινώσεις για τη διενέργεια και το περιεχόμενο του διαγωνισμού έχουν ήδη λάβει μεγάλη δημοσιότητα σε διάφορα ρωσικά blogs, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης