Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη για τυχόν ποινικές ευθύνες του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της υπεύθυνης της εστίας.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 12.00 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και αναμένεται να καταθέσουν 16 μάρτυρες, ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Κατάθεση-φωτιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η κατάθεση ενός φοιτητή που ήρθε από τη Βραζιλία στην Ελλάδα φαίνεται πως «καίει» τους κατηγορουμένους. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο Νίκος Δάβρης κατέθεσε ότι ο διευθυντής της σχολής τον βρήκε στο Facebook, χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα «Κώστας Τυροκόμος», για να του ζητήσει να μη μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία τού είχε πει: «Μη λες τίποτα παραέξω, μην κινδυνεύσεις και εσύ από τους Κρητικούς».

Ο Δάβρης παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με τον διευθυντή.

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μού έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε: “Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ό,τι θες στην αστυνομία”. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, τον ρώτησα “γιατί δεν τιμώρησες τους Κρητικούς;”. Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί» κατέθεσε ο Δάβρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την υπεύθυνη της εστίας, ο σπουδαστής ανέφερε: «Μία ημέρα κατέβηκα κάτω και της είπα “πάνω στην εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουν κι αν δεν το προσέξετε, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν”. Τότε με πήρε και πήγαμε στον διευθυντή της σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μια υπηρεσία σχετική με το bullying, αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς».

Σε ερώτηση της προέδρου πώς αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να πάει στο δικαστήριο, εκείνος απάντησε: «Ένιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης