Συνεχίζεται αύριο η δίκη για την μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής -για δεύτερη μέρα- ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εν μέσω συγκεντρώσεων αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της στην πόλη τους.

Αύριο -και αφού νομιμοποιηθεί και τυπικά η παράσταση της Πολιτικής Αγωγής- αναμένεται επισήμως να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο,η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Η πρώτη μέρα της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής βρήκε άδειες τις θέσεις στο εδώλιο των περισσοτέρων από τους κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου. Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και αύριο οι κατηγορούμενοι ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, απουσιάζοντας από το δικαστήριο εκπροσωπούμενοι από τους δικηγόρους τους. Κατά την πρώτη μέρα της δίκης παρόντες στην δικαστική αίθουσα από τους, κατά την δικογραφία, “διευθύνοντες την οργάνωση” ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης