Οι ασταθείς συνθήκες στην ατμόσφαιρα θα καταστήσουν άστατο τον καιρό και σήμερα στη χώρα μας ,όπου βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ηπειρωτικά ενώ παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν στο Αιγαίο και τα 9 μποφόρ ρίχνοντας και τον υδράργυρο και ως προς τις ελάχιστες αλλά και ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σύμφωνα με το meteoclub, η αιτία της παρούσας διαταραχής αποτελεί το χαμηλό βαρομετρικό που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή της Σικελίας και θα κινηθεί ανατολικά-νοτιοανατολικά. Το βαρομετρικό χαμηλό συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις που επικρατούν στην ανατολική μεσόγειο(σε αντίθεση με τις σχετικά υψηλές πιέσεις που επικρατούν στα Βαλκάνια) εξ’ ου και το βόρειο-βορειοανατολικό ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά το σύστημα βροχοπτώσεων που επηρεάζει την περιοχή της δυτικής Αττικής προσπαθεί να πλησιάσει το λεκανοπέδιο. Μέχρι στιγμής ο ΒΑκος άνεμος εμποδίζει την έλευση του συστήματος το οποίο παραμένει σχετικά στάσιμο και δείχνει να εκτονώνεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βροχές θα αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες στην περιοχή της Πιερίας, της Μαγνησίας , της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας ενδέχεται να είναι ισχυρές.

Έτσι θα κυλήσει η μέρα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά φαίνεται πως οι βροχές με την συνοδεία ηλεκτρικών λόγω της αστάθειας θα επεκταθούν και στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο (ασθενή τα φαινόμενα στην Ήπειρο), τα νησιά του Ιονίου και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Μεσσηνίας θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το απόγευμα βροχές θα εκδηλωθούν και στην βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη κυρίως στο εσωτερικό της . Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους το απόγευμα).

Η θερμοκρασία  θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί κοντά στους 24-25°C ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο(ΒΒΑ) θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν τα τοπικά τα 8-9bf. Στο Ιόνιο οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3bf και στο Καρπάθιο πέλαγος ΒΔ στα 6-7bf.

Αυξημένες νεφώσεις και βροχές στην Αττική

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με αυξημένες νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και θα εκδηλωθούν βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού με πιθανή παρατεταμένη διάρκεια.

Παράλληλα και σε τμήματα της δυτικής – βορειοδυτικής Αττικής ο καιρός θα είναι νεφελώδης στα ορογραφικά τμήματα και θα σημειωθεί βροχή. Η θερμοκρασία από 15 έως 22°C. Αισθητό θα είναι το κρύο το βράδυ της Πέμπτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6 bf. και τοπικά τα 7 bf. στα ανατολικά.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης με παροδικές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 bf.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17-19°C

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης