Στη σύλληψη 74 αντιεξουσιαστών προχώρησε η αστυνομία στη διάρκεια επιχείρησης για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, που τελούσαν υπό κατάληψη. Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα και αρχικά προσήχθησαν περίπου 100 άτομα.

Οι 74 συλληφθέντες οδηγούνται κατά ομάδες στον εισαγγελέα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εξέφρασε την αντίθεσή του για την αστυνομική επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση της αστυνομίας είχε στόχο την εκκένωση του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Εργασίας και η χρήση του έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, του «Μανδαλίδειου» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης ιδιοκτησίας ΑΠΘ, καθώς και οκταώροφης πολυκατοικίας επί της Καρόλου Ντηλ 34, στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας ιδιώτη.

Στα υπό κατάληψη αυτά κτίρια οι αστυνομικοί βρήκαν και δύο οικογένειες προσφύγων, τις οποίες μετέφεραν σε τοπικό κέντρο φιλοξενίας.

Την αντίθεσή του με την εκκένωση των μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτιρίων στέγης εξέφρασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης