Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση των εργαζομένων του Νεωρίου με τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Nίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο και τα μέλη της διοίκησης του Νεωρίου, τον κ.Κοκκάλα και τον κ. Στεφάνου σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο κεφάλαιο Νεώριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Καθολικός Επίσκοπος, κ. Πέτρου Στεφάνου, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μάρκος Βουτσίνος, ο πρώην Νομάρχης κ. Μπάιλας και ο Γενικός Γραμματέας και αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να παρακολουθούν το ίδιο έργο με τα μέλη της διοίκησης να λένε ξανά το ίδιο ποίημα, χωρίς να δίνουν απαντήσεις στα ερώτημα τους, ενώ αρκετές φορές εξαπέλυσαν κατηγορίες στους εργαζόμενους ότι εκείνοι φταίνε ότι το Νεώριο της Σύρου, βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση. Ναι το ακούσαμε και αυτό, για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην θέση του κατηγορούμενου, παίζοντας με τον πόνο τους, οι οποίοι βρίσκονται επί 15 μήνες απλήρωτοι.

Το σωματείο των εργαζομένων ζητούσε από τους Βουλευτές και τους διοικούντες να τους ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις στα περί επενδυτών, για το πότε θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους και για το τι εξέλιξη υπάρχει σχετικά με την πλωτή δεξαμενή του Π.Ν.

Αρκετές φορές οι εργαζόμενοι αποδοκίμαζαν τους προσκεκλημένους, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι η κατάσταση » δεν πάει άλλο, δεν έχουμε να δώσουμε ενα ποτήρι γάλα στα παιδιά μας, χρωστάμε σε ΔΕΗ, νερό χιλιάδες ευρώ και δεν μας ακούει κανείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πυρά των εργαζομένων δεν θα μπορούσε να έλειπε και ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρίγος, καθώς όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι άλλα τους είχε υποσχεθεί και άλλα κάνει σαν Βουλευτής, ενώ του έκαναν γνωστό ότι η ψήφος για εκείνον έχει χαθεί…

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Στεφάνου, επενδυτής υπάρχει, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία.

Για το θέμα της δεξαμενής έγινε γνωστό από τον κ. Συρίγο Αντώνη ότι αρχές Νοεμβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει για τη δεξαμενή.

Ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ Μαραγκός θέλησε να κάνει Γενέθλια μέσα στο Ναυπηγείο, ενώ αντί να δεχτεί δώρο….φαίνεται οτι το δώρο θα αναγκαστεί να το δώσει στους εργαζόμενους καθώς του ζητήθηκε να υπάρχει ένα πάγωμα και μια διευκόλυνση στις οφειλές των εργαζομένων, στους λογαριασμούς του νερού κλπ.

Από την πλευρά του ξεκαθάρισε οτι ο Δήμος συνεχίζει να στηρίζει το Νεώριο και το θέλει ως Ναυπηγείο, ενώ για το θέμα του επενδυτή, δεν ένιωσε και πολύ αισιόδοξος για την κατάσταση που επικρατεί.

Σφοδρή ήταν και η επίθεση, με πολλούς αποδέκτες που εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ποτέ κάνεις, δεν έκανε έναν ειλικρινή διάλογο για το μέλλον του Νεωρίου, καλώντας τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις εσωτερικές συγκρούσεις, καταθέτοντας μία σειρά από προτάσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν εν μέρη στο ψήφισμα που βγήκε από τους εργαζόμενους και το οποίο κλήθηκαν να το υπογράψουν οι φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση και η οποία θα σταλεί στον Πρωθυπουργό.

Με την επιστολή αυτή, οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων ζητούν το άμεσο πάγωμα των προσωπικών τους οφειλών προς ΔΕΚΟ και δημόσιο, την επανασύνδεση του ρεύματος στο ναυπηγείο, καθώς προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων, την υπαγωγή τους στο 29μηνο πρόγραμμα στο οποίο είναι ενταγμένοι και οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας, καθώς επίσης και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο κ. Κοκκόλας οποίος ζήτησε ξανά από τους εργαζόμενους να ρίξουν νερό στο κρασί τους για ακόμα μια φορά, ενώ τους δήλωσε οτι για να πληρωθούν θα πρέπει να έρθουν καράβια καθώς το ταμείο της εταιρείας είναι μείον…

Κάτι που εξαγρίωσε για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους.

Πηγή: cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης