Μεγάλη άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού πραγματοποίησε σήμερα, στις 10 το πρωί, και για 11η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με τη συμμετοχή 10 φορέων, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ-ΣΕΙΣΜΟΙ» και του προγράμματός του «Ημέρας Εκτάκτων Αναγκών».

Τη συγκεκριμένη ημέρα είχε θεσμοθετήσει από το 2001 με απόφασή του το πρώην δημοτικό συμβούλιο Ελευθερίου Κορδελιού, και από εφέτος επεκτείνεται από φέτος και στον καλλικράτειο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ορίζοντας τη 16η Μαΐου κάθε χρόνου ως «ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ», στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας με άλλους φορείς της πόλης, ενημερωτικές διαλέξεις για τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και με ασκήσεις ετοιμότητας στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ( Καραολή & Δημητρίου 26).

Η ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ίδιου Σχολείου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Κ. Κοκολάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τα προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

Οι 10 φορείς που συμμετείχαν στην άσκηση είναι: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, το Τμήμα ΠΣΕΑ, ο 2ο Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αστυνομία – Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Θεσσαλονίκης, η (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης) το 16Ο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης, η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού-Ευόσμου, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόβλεψη, η πρόληψη και η εγρήγορση πρέπει να προηγούνται της αντιμετώπισης. Πρέπει να γνωρίζουμε πόσο έτοιμοι είμαστε για να αντιμετωπίσουμε ένα σεισμό ή οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, όταν αυτή παρουσιαστεί και επιπλέον να δούμε τι κενά έχουμε στον εξοπλισμό μας, για να τα προμηθευτούμε. Η προετοιμασία των υπηρεσιών του δήμου αλλά και η ενημέρωση των υπαλλήλων, των δημοτών και των μαθητών σε θέματα που αφορούν έκτακτες ανάγκες, είναι ανάγκη ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όταν αυτό απαιτηθεί», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης