Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.49 το μεσημέρι νοτιοανατολικά της Λαμίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως η σημερινή δόνηση των 4,9R έχει το ίδιο επίκεντρο με τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητός το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Αυγούστου και εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα δυτικά της Αταλάντης.

Στις 16.10 ακολούθησε μετασεισμός άνω των 4,5 ρίχτερ, με επίκεντρο 27 χλμ. δυτικά της Αταλάντης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία»

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και καθηγητή σεισμολογίας κ. Κωνσταντίνου Μακρόπουλου στο zougla.gr η σημερινή δόνηση κρίνεται φυσιολογική, ενώ ανέφερε πως ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την περασμένη Τετάρτη, έχει πολλές πιθανότητες να πρόκειται για τον κύριο σεισμό.


(Η προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ Ο ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΓΟΥΛΑ:

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Άγιο Χαράλαμπο.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Άγιο Γεώργιο, Λαμίας.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 14.52

Μέσα από το Παρατηρητήριο Σεισμών του zougla.gr μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, ενώ έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τη σεισμικότητα σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο σεισμοί 5,1 και 4,2 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013, 12:07

H γη τρέμει στη Φθιώτιδα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013, 19:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης