Παράνομο ήταν το μισό περίπου πλήρωμα του πλοίου «Blue Moon I» όπως διαπίστωσαν κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησαν οι άνδρες του λιμενικού σώματος Σητείας την ώρα που το πλοίο είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι της περιοχής.

Από την επιθεώρηση διαπιστώθηκε παράλληλα πως υπήρχαν σωρεία παραβάσεων σε διάφορους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα οι λιμενικοί ανέβηκαν στο πλοίο – σημαίας Τogo – και προχώρησαν σε έλεγχο κατά τον οποίο διαπίστωσαν ότι πέντε από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν είχαν γνήσιο πιστοποιητικό ναυτικής ικανότητας με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκαν ουσιώδεις ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, σύμβασης ναυτικής εργασίας, σύμβασης γραμμής φορτώσεως, προτύπων εκπαίδευσης – έκδοσης πιστοποιητικών και τήρησης φυλακών των ναυτικών, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος καθώς και διεθνούς κώδικα αποφυγής συγκρούσεων.

Το αποτέλεσμα ήταν οι λιμενικοί να απαγορεύσουν τον απόπλου του πλοίου και εκτός από το πρόστιμο που αναμένεται να βεβαιωθεί έχει επιβληθεί και το μέτρο της κράτησής του στο λιμάνι της Σητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης