Η ανάγκη ακόμη στενότερης συνεργασίας δήμου – Περιφέρειας για το Πεδίον του Άρεως, αλλά και η ανάληψη ευθυνών από τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τονίστηκε απ’ όλες τις πλευρές κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών.

Από όλους αναγνωρίστηκε η βελτίωση που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στο Πεδίον του Άρεως, από πλευράς Περιφέρειας Αττικής σε ό,τι αφορά την καθαριότητα (με τη συνεργασία και του δήμου), στο πράσινο, την ανακατασκευή των κτιρίων και την ενίσχυση των υποδομών, αλλά όπως ειπώθηκε αυτό δεν αρκεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον τομέα της ασφαλούς προσβασιμότητας σ’ αυτό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι αυτό είναι που προέχει, προκειμένου να ξαναποκτήσει «ζωή» το Πεδίον του Άρεως.

Ο κ. Καμίνης, απατώντας σε σχετικές καταγγελίες που διατυπώθηκαν για παιδική πορνεία εντός και εκτός του χώρου, ανακοίνωσε ότι αύριο κιόλας θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της. Σχετικά με το επίσης οξύτατο πρόβλημα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με νέες σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις, επισημαίνοντας την ευθύνη και το ρόλο σ’ αυτό του υπουργείου Υγείας.

Στη συνεδρίαση παρέστη και μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμιόνη Κυπριαννίδου, η οποία επίσης στάθηκε στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας των δυο βαθμών Αυτοδιοίκησης. Η αντιπεριφερειάρχης ανάφερε τα σημαντικά βήματα, έργα, παρεμβάσεις και δράσεις που έχουν γίνει και είναι σε εξέλιξη στο Πεδίον Άρεως, υπογραμμίζοντας τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής για την ανάταση του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την «Ανοιχτή Πόλη», ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία δήμου-Περιφέρειας να γίνει ακόμη στενότερη, υπογράμμισε τη βελτίωση που υπάρχει, αλλά σημείωσε όταν νυχτώνει υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», επισήμανε ότι ενώ ο δήμος διαθέτει εμπειρία και υπηρεσίες για τη διαχείρισή του, η αρμοδιότητα είναι στην Περιφέρεια Αττική, που έχει και τους πόρους. Να παραχωρηθεί στο δήμο με τους ανάλογους πόρους ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, όπως και ο Πέτρος Κωνσταντίνου της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης