Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απαλλαγή του ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να απαλλαγεί ο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να συγκεντρώνει πάνω τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμη και διαρκούσης της δίκης του, με τις κοσμικές εμφανίσεις του με αιθέριες υπάρξεις και την πολυτελή ζωή που απολαμβάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βαρύτατες κατηγορίες στην πλάτη του για διασπάθιση δημόσιου χρήματος ο Βασίλης Μηλιώνης ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά την παρέλευση του 18μηνου, προκάλεσε πολλές φορές την κοινή γνώμη, λόγω της χλιδάτης ζωής που εξακολουθεί να κάνει, γλεντώντας στη Μύκονο και σε νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του έτερου βασικού κατηγορουμένου, Αριστείδη Φλώρου, καθώς και άλλων έντεκα κατηγορουμένων κατά περίπτωση για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αριστείδης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης κατηγορούνται ως εκπρόσωποι των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, Energa και Hellas Power αντίστοιχα, ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 19 πρόσωπα τα οποία βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι, κατά περίπτωση, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, αλλά και τώρα στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.


Οι κατηγορούμενοι, επιδιώκουν να κάνουν χρήση του νόμου 4312/2014, σύμφωνα με τον οποίο εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά που κατηγορούνται ότι έχουν υπεξαιρέσει, εξασφαλίζοντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης