Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των Σκοπελιτών ηλικίας 22 έως 70 ετών στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου, καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τις 300.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, παράλληλα, για τα προγράμματα που αφορούν την τρίτη ηλικία και έχουν κατά βάση ως επίκεντρο την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είκοσι περίπου Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες, ηλικίας 65 ετών και άνω, δεν δίστασαν να καθίσουν και πάλι στα θρανία, προκειμένου να εμπεδώσουν τους υπολογιστές, αντί να ζητούν τη βοήθεια των παιδιών και των εγγονιών τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερομένων ασχολούνται με τον τουρισμό και συγκεκριμένα διατηρούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και κατά συνέπεια επιθυμούν να χρησιμοποιούν οι ίδιοι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, διότι οι κρατήσεις γίνονται πλέον διαδικτυακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα μόρια, άνθρωποι που διαθέτουν Πανεπιστημιακές περγαμηνές και επιθυμούν να διευρύνουν το επίπεδο γνώσης, αλλά και κάτοικοι του νησιού που δεν διαθέτουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Ηδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία τεσσάρων τμημάτων και έπονται δύο επιπλέον.

Τα πρωινά μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ξενία Σκοπέλου, τα απογευματινά στο Λύκειο Σκοπέλου, ενώ στο μεταξύ, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Δήμο Σκοπέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα στο πεδίο της «Διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων», ένα στη Σκόπελο και δεύτερο στη Γλώσσα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι ενότητες για τη «Διαχείριση εργασιακού άγχους», την «Εναρμόνιση προσωπικής και Επαγγελματικής ζωής» καθώς και τα τμήματα υπολογιστών.

Τα τμήματα υπολογιστών ειδικότερα, περιλαμβάνουν υπολογιστικά φύλλα παρουσιάσεις και επεξεργασία κειμένου-διαδίκτυο, τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, παρακολουθούν αρκετοί καταρτιζόμενοι μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα των μαθημάτων υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικές ενότητες, που είναι η «Επιχειρηματικότητα και τουριστική πολιτιστική ανάπτυξη», τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν στην πορεία, είτε το Δεκέμβριο, είτε τη νέα χρονιά.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Σκοπέλου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, δεδομένου ότι υλοποιούνται με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης