Σοκ έχει προκληθεί από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο «Blue Star Naxos». Επιβάτης του πλοίου που είχε πέσει στη θάλασσα εντοπίστηκε νεκρός λίγα ναυτικά μίλια έξω από τη Σύρο.

Video από τις έρευνες των Αρχών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24, αυτοκτόνησε. Ο 60χρονος εντοπίστηκε από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονταν οι έρευνες (τέσσερα ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από τη Σύρο) και ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση με συντονιστή το Λιμενικό Σώμα και τη συμμετοχή των ΕΓ/ΟΓ Blue Star Naxos, Blue Star Delos, δύο δεξαμενόπλοιων, ταχύπλοων του Λιμενικού και ενός ελικόπτερου Super Puma.

Φωτογραφία από τις έρευνες των αρχών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός περίπου στις 23.00 το βράδυ της Τρίτης από το ταχύπλοο της WWF και το πλήρωμα του ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού 609. Το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη Σύρο για τις περαιτέρω προβλεπόμενες διαδικασίες.

Video από τη μεταφορά του πτώματος του άνδρα:

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. 

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα»

«Ήταν λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ. Σε λίγο θα πιάναμε Σύρο κι εγώ καθόμουν μπροστά, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου, και έστελνα κάποια emails, ώσπου άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη: ”Εεεε, τι κάνεις εκεί;”. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα έναν μεσήλικα άνδρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα… Έτρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω… Στο τελευταίο μου βήμα είχε πέσει στη θάλασσα… Τον είδα να πέφτει… Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα…» δήλωσε συντετριμμένος ο 34χρονος Ε.Α. από τη Νάξο μιλώντας στους δημοσιογράφους. 

Όπως σημείωσε, ο άνδρας ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει.

«Ήταν μεσήλικας. Φορούσε μαύρη τραγιάσκα και καρό καφέ σακάκι. Όπως άκουσα, ήταν στο κάτω κατάστρωμα και εκείνη την ώρα ανέβηκε στο επάνω και κατευθύνθηκε προς το πλάι. Σκαρφάλωσε στα κάγκελα και βγήκε από την έξω μεριά του πλοίου. Κρατούσε το κάγκελο… Δεν υπήρχε κόσμος εκεί, στο πλάι, γιατί παρά την καλοκαιρία έκανε αρκετό κρύο. Καθόμασταν μπροστά, στο κατάστρωμα. Μια γυναίκα πήρε είδηση τι πάει να κάνει και φώναξε. Έτρεξα, αλλά δεν τον πρόλαβα… Αμέσως ειδοποίησα το Λιμενικό. Το καράβι ακινητοποιήθηκε και του πετάξαμε ένα σωσίβιο… Τον είδα που έπεφτε. Τον είδα να σκάει μέσα στο νερό και μετά την τραγιάσκα του να επιπλέει. ”Έφυγε” μπροστά στα μάτια μου» ανέφερε.

Όπως δήλωσε ο Ε.Α. η αγωνία όλων στο πλοίο ήταν μεγάλη και παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση διάσωσης παρακαλώντας να εντοπιστεί ο άνδρας και να είναι καλά στην υγεία του. Το πλήρωμα του πλοίου έκανε ελέγχους σε έναν προς έναν στους επιβάτες προκειμένου να διερευνήσουν για την ταυτότητα του αυτόχειρα.

«Δυστυχώς, μετά από δύο ώρες περίπου εντοπίστηκε νεκρός. Τα μεγάφωνα του πλοίου μάς ενημέρωσαν ότι το πλοίο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του…» σημείωσε. 

«Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτήν τη νύχτα» είπε ο 34χρονος Ε.Α.

Πληροφορίες από: cyclades24, naxostimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης