Τις καλοκαιρινές του περιπέτειες στην Ελλάδα στο κυνήγι της… απόδειξης πληρωμής περιγράφει στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο ανταποκριτής του στη χώρα μας, ο οποίος δεν απέφυγε, μεταξύ άλλων, να εισπράξει και την διεθνώς διάσημη ελληνική βρισιά μ@@@ς επειδή επέμεινε να του κόβουν αποδείξεις.

Ο ανταποκριτής του περιοδικού στη χώρα μας υποστηρίζει, κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές, σε όσους τόπους επισκέφτηκε, δεν έλαβε σχεδόν καμία απόδειξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζει ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις σε όσους πολίτες πληρώνουν.

«Σαν Έλληνας γνωρίζω ότι μία φράση στη χώρα μου είναι η πιο ενοχλητική που μπορεί να ακούσει κάποιος: Θα ήθελα απόδειξη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του Der Spiegel, που σημειώνει ότι για τον μέσο αυτοαπασχολούμενο Έλληνα αυτό το κομμάτι χαρτί είναι απεχθές».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άνθρωποι που ζητούν αποδείξεις, δέχονται… προσβολές, ακόμη και βρισιές, με τον αρθρογράφο να εκτιμά πως το ελληνικό δημόσιο χάνει 10 δισ. ευρώ ετησίως αποκλειστικά από τον μη καταβληθέντα ΦΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φοροδιαφυγή είναι στην Ελλάδα ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα, σημειώνει ο συντάκτης που περιγράφει λεπτομερώς τις… περιπέτειες που έζησε στις καλοκαιρινές του διακοπές.

«Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που νοίκιασα για τρεις ημέρες τον Αύγουστο ήταν εξαιρετικά φιλόξενη. Η κύρια ασχολία της είναι καθηγήτρια γερμανικών σε σχολείο και είναι λογικό να αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω των περικοπών», αναφέρει και προσθέτει:

«Η φιλική ατμόσφαιρα άλλαξε την ημέρα της αναχώρησής μου. Ζήτησα την απόδειξη για το νοίκι, και τελικά βρέθηκα μπροστά σε μία γνώριμη αντιπαράθεση».

«”Σίγουρα θέλεις απόδειξη”; μου είπε η γυναίκα που προσπαθούσε μετά βίας να συγκρατήσει την οργή της. Της απάντησα “ναι”, και εκείνη ρώτησε: “Γιατί”;», με τον συντάκτη να απαντάει: «Γιατί δεν θέλω πληρώσω παραπάνω χρήματα όταν η κυβέρνηση δημιουργήσει έναν νέο φόρο για να καλύψει την τρύπα στον προϋπολογισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης