Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άδειαζε» σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας. Έκλεβαν από ηλεκτρονικά είδη και κινητά τηλέφωνα μέχρι χρήματα και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 40 και 47 ετών. Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 25 κλοπές και απόπειρες κλοπών από μονοκατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, εντοπίστηκαν προχθές τα ξημερώματα σε χωριό της Ημαθίας, τα παραπάνω μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, γαλλικό κλειδί, λάμα πριονιού, μεταλλική ράβδο, γάντια, φακοί κ.α.), τα οποία και κατασχέθηκαν. Από την έρευνα προέκυψε ότι έχοντας διακριτούς ρόλους και δρώντας κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, παραβίαζαν την κεντρική πόρτα των σπιτιών, σπάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, εκμεταλλευόμενοι συνήθως τον νυχτερινό ύπνο των ενοίκων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9 χιλιοστών, στην κατοχή του 40χρονου, 5 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα 2 αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, 4 κάρτες SIM και 1 κάρτα μνήμης και διάφορα είδη ένδυσης.

Επιπλέον προέκυψε ότι, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών για ιδιαίτερα διακεκριμένη ληστεία σε σπίτι σε χωριό της Πιερίας, που έγινε την 11.12.2010 τις νυχτερινές ώρες σε βάρος ζευγάρι ηλικιωμένων, καθώς και άλλες δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επίσης, σε βάρος του 40χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ο 47χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση και αφού έκτισε μέρος της ποινής σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, απολύθηκε υπό τον όρο της υποχρεωτικής διαμονής στην Αλβανία.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α.Α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης