Ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία… Το θωρηκτό «Αβέρωφ» άνοιξε τα αμπάρια του και με τη βοήθεια του πλοιάρχου, Σωτήρη Χαραλαμπόπουλου, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία περιήγηση στα άδυτα του θρυλικού πλοίου και να ακούσετε, έπειτα από πολλά χρόνια σιγής, τον ασύρματο να εκπέμπει εκ νέου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠλοίαρχοςΗ επανεργοποίηση του χώρου ασυρμάτου του Ναυτικού Μουσείου Αβέρωφ, καθώς και μιας εκ των παλαιών συσκευών του έγινε με την ευγενή συνεισφορά των μελών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, με την ευκαιρία εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Οι ραδιοερασιτέχνες πραγματοποιούν εκπομπές παγκόσμιας εμβέλειας από τον χώρο ασυρμάτου του «Αβέρωφ». Η εκπομπή – στα βραχέα και στα υπερβραχέα- θα διαρκέσει μέχρι σήμερα και σε όσους απαντήσουν στα σήματα από όλο τον κόσμο θα λάβουν, ως είθισται, αναμνηστική κάρτα. Όπως δήλωσαν στη zougla.gr, μέχρι στιγμής έχουν λάβει περισσότερα από 10.000 σήματα.


Eικόνες μέσα από το θρυλικό πλοίο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο χώρος του μηχανοστασίου


(Το δωμάτιο του υποναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη)

«Θωρηκτό Αβέρωφ»: 1911-2011

Το πλοίο πήρε μέρος στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο ως ναυαρχίδα του Στόλου, υπό τον υποναύαρχοΟ ασύρματος Παύλο Κουντουριώτη. Κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο πλοίαρχος Σοφοκλής Δούσμανης.

Το «Γ. Αβέρωφ» υπό τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη απέπλευσε με προορισμό τα Δαρδανέλια τον Οκτώβριο του 1912 και ετέθη επικεφαλής του Στόλου του Αιγαίου. Η κάμερα του zougla radio περιπλανήθηκε στο εσωτερικό του πλοίου. Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες. Παράσημα, στολές μιας άλλης εποχής, ο χώρος του μηχανοστασίου, πληροφορίες για την τεχνολογία του πλοίου που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης πολεμικής ιστορίας της χώρας.

Πάρτε μία μικρή γεύση από τους χώρους του «Αβέρωφ», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Θ/Κ:


Πλάνα από τα δωμάτια του ύπαρχου και του Α’ μηχανικού:

Παρακολουθήστε τη στρατιωτική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, γνωστή σε όλους μας από την τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πρόκειται για διεθνούς επιπέδου μουσικό σχήμα που έχει λάβει διακρίσεις στο εξωτερικό.

Παρουσίαση: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης