Στη σύλληψη μελών οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος, που ενέχεται στην εισαγωγή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία και τη διακίνησή τους στην Ελλάδα, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 42χρονος και άλλα τρία άτομα ηλικίας 40, 48 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και αντίσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος, ο οποίος αποτελούσε ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, παραλάμβανε και διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ η αποθήκευσή τους, είχε ανατεθεί στους έτερους δύο συλληφθέντες (40χρονο και 60χρονο), οι οποίοι κατά περίπτωση, μαζί με τον 48χρονο, ήταν επιφορτισμένοι και με το ρόλο της διακίνησης.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών κατά την οποία, κατασχέθηκαν:

– (10) δέματα κάνναβης και (2) μικροδέματα συνολικού βάρους (9) κιλών και (712) γραμμαρίων,
– (24) δέματα και (5) μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (1) κιλού και (275,4) γραμμαρίων
– (2) μικροδέματα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού βάρους (4,9) γραμμαρίων,
– (24) ναρκωτικά δισκία
– (2) γυάλινες πίπες με εμφανή υπολείμματα κοκαΐνης,
– (1) ξυραφάκι,
– (1) μεταλλικό αντικείμενο (διανομέας) για χρήση ναρκωτικών ουσιών,
– (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
– (7) κινητά τηλέφωνα και (8) πακέτα σύνδεσης,
– το χρηματικό ποσό των (1.520) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης κατασχέθηκαν,
– (1) αυτοκίνητο και (1) μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων (ο 46χρονος), κατά τον εντοπισμό του, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και την επικείμενη σύλληψή του, χωρίς να καταφέρει να διαφύγει.

Επιπλέον προέκυψε, ότι σε βάρος του 42χρονου ηγετικού στελέχους, εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης